First Motors Amsterdam specialiseert zich in de reparatie en onderhoud van Import Motors van Japanse merken.

Wij kennen een lange historie omtrent het onderhoud en de reparatie van Japanse motoren. Ons ervaren team aan monteurs is gespecialiseerd in het onderhoud en repareren van onder andere Honda, Kawasaki, Suzuki en Yamaha motoren. Daarom zijn wij een begrip in Amsterdam en omgeving. Bij ons bent u dus aan het juiste adres voor al u motorzaken!

Motor Stalling

Onderhoud en Schadeherstel / Reparatie voor o.a. :

Merk: Honda Motors

Honda motor

Honda werd op 24-09-1948 opgericht in Hamamatsu. Het bedrijf werd vernoemd naar de oprichter: Soichiro Honda. In het begin bestond Honda voornamelijk als producent van van losse motoren voor de inbouw in motorfietsen.

Al snel werd er over gegaan op de productie van volledige motorfietsen, aanvankelijk als Harley-Davidson licentiehouder. Midden in de jaren 50 was Honda de eerste van vele Japanse bedrijven die de EU en US markt betraden, met aanvankelijk lichte, maar later ook zwaardere motorfietsen.

Honda heeft een roemruchte historie opgebouwd in de racewereld, met successen in nagenoeg alle takken van de motorsport.

Merk: Kawasaki Motors

kawasaki motor

In 1949 zocht de vliegtuigtak van Kawasaki Heavy Industries naar civiele opdrachten. Het was toen dat de eerste Kawasaki motorfiets werd uitgebracht, een 154cc-kopklepper.

In 1962 nam Kawasaki het motormerk Meihatsu over, en in 1964 volgde het merk Meguro. Sindsdien heeft Kawasaki bekendheid verworven als een van de vier grote Japanse motormerken. De eerste motorfietsen waren modellen van Meguro en Meihatsu; deze waren op hun beurt weer geinspireerd door Europese motorfietsen. De eerste echte zware Kawasaki, de 650 cc W1, was gebaseerd op de Meguro Stamina.

Merk: Suzuki Motors

Suzuki motor

Suzuki levert motorfietsen in alle categorieën en voor vrijwel alle takken van motorsport.

In 1951 werd de eerste Suzuki motorfiets gebouwd, wat eigenlijk een fiets met hulpmotor was, genaamd de “Power Free”. Deze werd toen nog onder de merknaam SJK (Suzuki Jidosha Kogyo) op de markt gepresenteerd. In het begin waren de Suzuki Motorfietsen enkel tweetaktmodellen die in de jaren 50 werden verkocht onder de merknaam Colleda. In de jaren 70 boekte Suzuki grote successen met tweecilinder tweetaktmodellen T250, T350 en T500, gevolgd door driecilinder tweetaktmodellen zoals GT380, GT550 en GT750 (met waterkoeling). Vanaf 1975 schakelde Suzuki over op viertaktmotoren.

Merk: Yamaha Motors

Yamaha motor

Het Japanse merk Yamaha werd opgericht door de orgelbouwer Taraguchi Yamaha. Zijn bedrijf Nippon Gakki (wat al vanaf 1897 muziekinstrumenten maakte produceerde) begon in 1954 met het bouwen van motorfietsen.

Tegenwoordig behoort Yamaha tot één van de grootste motorfietsproducenten, met machines in alle klassen en categorieën. Het merk is toonaangevend op het gebied van viertaktenduro-, offroad- en allroad machines. In de jaren 70/80 van de vorige eeuw had Yamama een belangrijk marktaandeel in de 50cc-klasse, met de tweetakten FS-I (een belangrijke concurrent van Honda’s SS50 met viertaktmotor) en de DT50. Tegenwoordig verkoopt Yamaha vrijwel alleen nog scooters in deze klasse (met uitzondering van de TZR 50 schakelbrommer).

Uw motor bij ons in onderhoud, of heeft u nog vragen?